<Resultaat 118 van 2531

>

Waarde Heer, Lateur,
Uw kaartje van gister morgen heb ik gevoeld als een onverdiende kaakslag![1]
Ik ben zoo goed overtuigd, dat ik alles gedaan heb om het werk te bespoedigen, maar ook veel tegenslag opliep! Eerst het papier, dat later toekwam, dan 't beloofd was. Daarna 't wachten op de teekening van 't titelblad.[2] Ondertusschen onvoorziene moeilijkheden met mijn gasten o[nder andere] ziekte, vertrekken naar 't leger, zonder dat ik plaatsvervangers kan vinden, enz[ovoort]
U kunt dit natuurlijk in 't Lijsternest, noch zien, noch ondervinden en uw "kaartje" valt me des te harder, omdat ik in de laatste tijden het zoo bijzonder lastig had om mijn klienten te bevredigen, daar ik overlast was en dat 't werk soms tegensloeg.
Dinsdag zal ik reeds boekjes klaar hebben. Mijn plan is uitgevoerd[3] en we[ ]drukken zelf de omslagen.
't Spijt me dat U zelf niet verder hebt willen medewerken om 't werk naar uw zin te hebben; want ook met den omslag is 't niet meêgevallen.[4] — Na zulke lessen, zal 't moeilijk een tweeden keer voorvallen.
Met de meeste hoogachting
(handtekening Joris Lannoo)

Annotations

[1] Cf. briefkaart van Stijn Streuvels aan Joris Lannoo van 24 januari 1923.
[2] D.i. een tekening van Jules Fonteyne.
[3] Joris Lannoo beschreef zijn plan in zijn brief aan Stijn Streuvels van 23 januari 1923.
[4] Cf. brief van vermoedelijk december 1922, waarin Lannoo vroeg of Streuvels een model wou sturen voor de omslag, die hij (Lannoo) dan zelf zou drukken. Blijkbaar heeft Streuvels dit niet gedaan.

Register

Naam - persoon

Lateur, Frank (° Heule, 1871-10-03 - ✝ Ingooigem, 1969-08-15)

Geboren als Frank Lateur en bakker van opleiding, maar onder zijn pseudoniem Stijn Streuvels als prozaschrijver bekend geworden in tijdschriften als Van Nu en Straks, Vlaanderen, De Gids en De Nieuwe Gids. De vlaschaard (1907) en De teleurgang van den waterhoek (1927) zijn twee van zijn bekendste romans.

Indextermen

Naam - persoon

Lateur, Frank