<Resultaat 1368 van 2531

>

Geachte Heer Lateur,
Het weder heeft o[ns] thuis gehouden;[1] toen wij ons plannen aan het maken waren, dachten we reeds volop in de lente te zijn en op het weder te k[un]nen betrouwen. Morgen en Dinsdag moet ik naar Brussel. Zouden we niet best Woensdag of Donderdag der volgende week samenkomen? Ik zou het liefst hebben te Tielt, omd[at] het hier rustig kan geschieden en dat ik toch thuis ben om het werk te regelen.[2] Ik zie nu ook niet aan een auto te geraken. Alles zal nog wel niet van de eerste maal g[e]regeld kunnen worden én voor de Lijsternestreeks én vo[or] de vertalingen,[3] maar den volgenden keer kom ik dan desnoods naar Kortrijk of naar Ingooigem. Tijdens het verlof beschikken wij over een triplette (fiets met drie plaatsen) en met de jonge paarden voorop zou ik dan gemakkelijk op een namiddag heen en terug naar Ing[ooigem] kunnen komen.
Inmiddels met beste groeten en hoogachting,
(handtekening Joris Lannoo)
19 3 '42.
TIELT 19-3-42
Den Heer Frank Lateur,
Lijsternest,
Ingooigem
 

Annotations

[1] Joris Lannoo had een afspraak met Stijn Streuvels te Waregem. Cf. brief van Joris Lannoo aan Stijn Streuvels van 15 maart 1942.
[2] Cf. verder de briefkaart van Joris Lannoo aan Stijn Streuvels van 23 maart 1942.
[3] Cf. het voorstel van Joris Lannoo in zijn brief aan Stijn Streuvels van 13 maart 1942.

Register

Naam - persoon

Lateur, Frank (° Heule, 1871-10-03 - ✝ Ingooigem, 1969-08-15)

Geboren als Frank Lateur en bakker van opleiding, maar onder zijn pseudoniem Stijn Streuvels als prozaschrijver bekend geworden in tijdschriften als Van Nu en Straks, Vlaanderen, De Gids en De Nieuwe Gids. De vlaschaard (1907) en De teleurgang van den waterhoek (1927) zijn twee van zijn bekendste romans.

Titel - werken van Streuvels

Streuvels, Stijn, Lijsternestreeks [reeks]
Streuvels, Stijn, Lijsternestreeks
Deel

Indextermen

Naam - persoon

Lateur, Frank

Titel - werken van Streuvels

Lijsternestreeks