<Resultaat 1692 van 2531

>

Geachte Heer Lateur,
Ik kom aanstaanden Zaterdag, indien het weder het eenigszins toelaat, per tandem over Waregem-Ingooigem naar Avelgem in den voormiddag om tegen den middag ter bestemming te zijn. Ik zal bij U aanloopen om te vernemen of U een half uurtje vrij is; indien er belet is, dan ontmoeten wij elkaar 's namiddags zooals voorgesteld.[1] Ik zou echter liever na de verkooping dadelijk naar Tielt terugkeeren, als het U gelegen voorkomt, dat wij elkaar in de voormiddag kunnen ontmoeten.
Gister avond 8 uur werden we telefonisch verwittigd, dat we opnieuw voor onbepaalden tijd geen electrischen stroo[m] meer mochten gebruiken. Alle typografisch werk is af, uitgenomen de omslagen, die we toch hopen deze week er nog door te halen zonder motoor. Ook een helioplaat is af en de rest volgt onmiddellijk zoodra we opnieuw kunnen werken.[2]
Beste groeten,
(handtekening Joris Lannoo)
26.4.44.
TIELT 26-4-44
Den Heer Frank Lateur,
Lijsternest, Ingooigem
 

Annotations

[1] Cf. brief van Joris Lannoo aan Stijn Streuvels van 18 april 1944 en Streuvels' antwoord op 25 april 1944.
[2] Cf. verder de brief van Joris Lannoo aan Stijn Streuvels van 12 mei 1944.

Register

Naam - persoon

Lateur, Frank (° Heule, 1871-10-03 - ✝ Ingooigem, 1969-08-15)

Geboren als Frank Lateur en bakker van opleiding, maar onder zijn pseudoniem Stijn Streuvels als prozaschrijver bekend geworden in tijdschriften als Van Nu en Straks, Vlaanderen, De Gids en De Nieuwe Gids. De vlaschaard (1907) en De teleurgang van den waterhoek (1927) zijn twee van zijn bekendste romans.

Indextermen

Naam - persoon

Lateur, Frank