<Resultaat 53 van 2531

>

Beste Streuvels,
Wees hartelyk welkom! Het zal een vreugd zyn weer eens met je te mogen praten![1]
Je hebt het misschien al gehoord, ik heb een zeer druk leven tegenwoordig, heb weer moeten optreden als "directeur" in de uitgevers-zaken & boekhandel.[2] Dies[3] ben ik geregeld een paar dagen per week in Amsterdam, maar heb dan veel te doen, te [2]méér daar ik toch ook nog zooveel mogelyk aan het litteraire werk vasthoud: myn redactie,[4] lezingen, een cursus in de School voor Maatschappelyk Werk...
Donderdag moet ik naar den Haag, maar kom dan 's avonds in Amsterdam & blyf er tot Zaterdag middag 4 uur. Nu onderstel ik, dat gy 's avonds wel eens iets zien & hooren wilt, Donderdagavond Concertgebouw allicht! Hoe zou het zyn, als ge mij Zaterdag morgen om 12 uur [3]eens kwaamt afhalen van de School voor Maatschappelyk Werk, Pieter de Hooghstraat 78; dat is in de buurt waar je woont? Wy zouden dan samen kunnen gaan koffiedrinken en ik zou 2 à 3 uur met je samen kunnen blijven. Ik geef "les" van 10 tot 12. Loopt gij nu tegen 12 uur eenvoudig daar naar binnen, wilt ge?
Schikt dit niet, wilt ge dán misschien Vrijdag morgen tusschen 10 & 12 uur [4]even by my komen op kantoor Spuistraat 118b, of my daarheen telefoneeren, Noord 592? Wy kunnen dan trachten een andere afspraak te maken. Je zien en spreken moet ik.
Zyt ge alleen, of is je vrouw by je? Groet haar hartelyk in 't laatste geval. Myn groet, en die mijner vrouw, en ons beider styve handdrukken
je
(handtekening Herman Robbers)
SCHOORL 25.3.19
Den Heer Frank Lateur
p[er adres] den Heer L.J. Veen
,Loma'
De Lairessestr 6
Amsterdam
School van
maatschappelijk
werk
Pieter De Hoogstr[aat] 78
12 uur
 

Annotations

[1] Robbers reageert hier op Streuvels' voorafgaande brief van maart 1919, waarin hij meldt dat hij voor een tiental dagen in Amsterdam denkt te verblijven.
[2] Pas in 1927 werd Robbers officieel lid van het directiecomité van de N.V. Uitgeversmaatschappij Elsevier, het bedrijf dat door zijn vader Jacobus George Robbers (1838-1925) was opgericht. Ook dan verzucht hij tegenover vrienden: mijn eigen werk schiet erbij in, maar dat kan nu eenmaal niet anders. De tijd van Herman Robbers, p. 10 Uit deze brief blijkt dat hij ook vóór 1927 met periodes insprong aan de top van de uitgeversmaatschappij (waarschijnlijk als tijdelijk vervanger voor zijn vader of broer).
[3] dies: daarom

Register

Naam - persoon

Streuvels, Stijn (° Heule, 1871-10-03 - ✝ Ingooigem, 1969-08-15)

Geboren als Frank Lateur en bakker van opleiding, maar onder zijn pseudoniem Stijn Streuvels als prozaschrijver bekend geworden in tijdschriften als Van Nu en Straks, Vlaanderen, De Gids en De Nieuwe Gids. De vlaschaard (1907) en De teleurgang van den waterhoek (1927) zijn twee van zijn bekendste romans.

Indextermen

Naam - persoon

Streuvels, Stijn

Titel - tijdschriften en kranten

Elsevier's Geïllustreerd Maandschrift