<Hit 1321 of 2531

>

HUIDEVETTERSSTRAAT 57-59
ANTWERPEN

Den Weled[elen] Heer FRANK LATEUR
"Het Lijsternest" — INGOOIGEM.

Zeer geachte Heer Lateur,
Wij hebben thans de berekening gemaakt voor den herdruk van KERKHOFBLOMMEN, en kunnen U met genoegen mededeelen dat het ons nog mogelijk zal zijn het werkje tegen 4 frank in den handel te brengen, bij een oplage van 4.000 ex[emplaren][1] Wij zouden dan hetzelfde honoraar kunnen voorzien als voor den vorigen druk.[2]
Hoewel de papierprijzen bijna verdriedubbeld zijn bij den vorigen druk, kunnen we dezelfde verkoopsprijs houden door gebruik te maken van een papier uit vroegeren voorraad, doch we moeten nu een kleiner formaat nemen, wat evenwel geen bezwaar kan zijn.
Gaarne zullen wij dus vernemen of U akkoord gaat met dezen herdruk, tegen geheel dezelfde voorwaarden als voor de vorige druk. In bevestigend geval zullen wij omgaand het contract toezenden, en inmiddels om tijd te winnen het werkje al in druk geven.[3]
In afwachting bieden wij U, Zeer geachte Heer Lateur, de verzekering onzer oprechte gevoelens van
Hoogachting,
N[aamloze Vennootschap] STANDAARD BOEKHANDEL
(handtekening W.K. Goderis)
secretaris

Annotations

[1] Wim K. Goderis schreef hierover reeds in zijn brief aan Stijn Streuvels van 20 oktober 1941.
[2] Guido Gezelle, Kerkhofblommen. Twintigste druk. Schooluitgave. Antwerpen, Standaard Boekhandel, s.d. [1939]. Met voorwoord van Caesar Gezelle.
Het contract voor zowel de twintigste als voor de eenentwintigste druk van Kerkhofblommen vermeldt: Tweede ondergeteekende betaalt aan eersten ondergeteekende voor dezen twintigsten / eenentwintigsten druk van 4000 exemplaren de som van één duizend drie honderd en vijftig franken, ineens te betalen bij het verschijnen van het boek.
[3] Het antwoord van Streuvels ontbreekt. Cf. verder de brieven van de Standaard Boekhandel aan Stijn Streuvels van 7 november 1941 en 7 februari 1942.

Register

Name - person

Lateur, Frank (° Heule, 1871-10-03 - ✝ Ingooigem, 1969-08-15)

Geboren als Frank Lateur en bakker van opleiding, maar onder zijn pseudoniem Stijn Streuvels als prozaschrijver bekend geworden in tijdschriften als Van Nu en Straks, Vlaanderen, De Gids en De Nieuwe Gids. De vlaschaard (1907) en De teleurgang van den waterhoek (1927) zijn twee van zijn bekendste romans.

Index terms

Name - person

Lateur, Frank

Title - other works

Kerkhofblommen